Letselschade verhalen bij een scooterongeluk
Kort en krachtig
- Bent u aangereden op de scooter door toedoen van een ander? Dan is er recht op een schadevergoeding
- Werkgevers zijn verplicht medewerkers te verzekeren tegen letselschade als gevolg van een verkeersongeluk
- Soms kunt u ook recht op schadevergoeding hebben als u zelf een scooterongeluk veroorzaakt heeft. Namelijk op grond van een svi verzekering
- Een schadevergoeding bestaat uit materiële schade en smartengeld
Op weg naar uw werk of school of tijdens uw werk als bezorger van maaltijden, er is u een scooterongeluk overkomen met letsel tot gevolg. Dan wilt u uiteraard een schadevergoeding claimen. Dit kan vaker dan u wellicht denkt!
Uiteraard is er recht op een letselschade vergoeding als het scooterongeluk de schuld is van de tegenpartij. Bijvoorbeeld omdat u op scooter aangereden bent door een auto. Maar wat nu bij een eenzijdig scooterongeluk of als u zelf schuld aan het scooterongelijk heeft? Wist u dat u ook dan veelal recht op schadevergoeding heeft?
Inhoud
Wacht niet! Verhaal gratis uw letselschade claim
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
Onze keurmerken
Scooterongeluk door toedoen van een derde
Bent u op de scooter aangereden en is een ander hiervoor aansprakelijk? U heeft dan recht op een letselschade vergoeding. Voor de door u geleden letselschade kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Uiteraard kan een letselschade jurist van ons letselschade bureau dit kosteloos voor u doen.
Is de aansprakelijkheid erkend, dan maakt u aanspraak op een letselschadevergoeding. Wij helpen u bij het verhalen hiervan. Er wordt door uw letselschade jurist een schadestaat opgesteld en een voorschot op de schade geregeld. Zo kan reeds geleden schade direct vergoed worden. De letselschade jurist van ons kantoor regelt vervolgens alles voor u om de schade door het scooterongeluk te verhalen:
- Wij onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van de schade
- Bij blijvend letsel schakelt uw letselschade specialist onze medisch adviseur in
- De letselschade wordt maximaal vergoed
Kiest u dus na een scooterongeluk voor een letselschade jurist van onze letselschadebureau, dan regelen wij alles voor u en zorgen wij ervoor dat uw letselschade voortvarend en volledig verhaald wordt op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering.
Bent u gewond geraakt en wilt u deskundig en kosteloos advies?
Lees de ervaring van anderen
Neem ook zoals anderen vandaag nog contact met ons op! Onze juristen geven uw gratis advies.
Wat te doen na een scooterongeluk?
Bent u aangereden op de scooter, dan wilt u uiteraard een letselschade vergoeding en juridische hulp van de beste letselschade advocaat of jurist die er is. Maar het verhalen van letselschade na een scooterongeluk gaat niet vanzelf. Om de kans op een succesvolle letselschadeclaim te vergroten, is het volgende van belang:
- Vul een schadeformulier in met de persoon die u aangereden heeft
- Onderzoek of er getuigen van het scooterongeluk zijn en vraag deze personen om een getuigenverklaring
- Maak foto’s van de schade aan de scooter en het andere motorvoertuig
- Ga altijd direct langs een arts zodat vast staat welk letsel u aan het ongeluk over heeft gehouden
- Bewaar bonnen en facturen van de kosten die u gemaakt heeft door het scooterongeval
- Schakel een letselschade jurist van ons letselschade bureau in zodat wij direct voor u aan de slag kunnen met het verhalen van uw letselschade.
Scooterongeluk onder werktijd? Altijd schadevergoeding!
De scooter is populair bij bezorgers van maaltijden. Logisch, want je bent snel op je locatie en parkeren doe je op straat. Maar wat nu als je onder werktijd een scooterongeluk overkomt? Kun je hiervoor de werkgever aansprakelijk stellen? Het antwoord op deze vraag is altijd JA!
De Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtsorgaan, heeft uitgesproken dat werkgevers verplicht zijn een verzekering af te sluiten die dekking geeft tegen letselschade als gevolg van een verkeersongeluk onder werktijd. Overkomt u dus tijdens het bezorgen van maaltijden of een pakket een scooterongeluk, dan wordt uw letselschade volledig vergoed.
De verplichting om een verzekering af te sluiten geldt onder alle omstandigheden, dus ook als u zelf een scooterongeluk veroorzaakt of bij een eenzijdig scooterongeluk. Daarbij worden ook de advocaatkosten door de letselschade verzekering betaald. U kunt dus kosteloos aanspraak maken op de juridische hulp van een letselschade jurist van ons letselschade bureau.
Scooterongeluk en de schade opzittende verzekering
Een schade opzittende verzekering (svo) dekt letselschade bij een eenzijdig scooterongeluk of omdat er een aansprakelijke persoon ontbreekt. Om aanspraak op schadevergoeding te maken op de svo verzekering, doet de toedracht niet ter zake. Er is altijd recht op schadevergoeding. Dit recht op schadevergoeding bestaat voor de bestuurder, maar ook voor passagiers.
Schadevergoeding bij letselschade claimen
Is u een scooterongeluk overkomen door toedoen van een ander of onder werktijd, dan kunt u schadevergoeding vorderen van de tegenpartij, de schade opzittende verzekering of de verzekering van uw werkgever.
Schadevergoeding claimen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Het verhalen van letselschade bij een scooterongeluk is echter niet eenvoudig. Gelukkig kunt u in bijna alle gevallen aanspraak maken op gratis juridische hulp van een letselschade jurist van ons letselschadebureau. De letselschade juristen van Wiegersma Letselschade regelen alles voor u. Van het de tegenpartij aansprakelijk stellen en het regelen van een voorschot tot het onderhandelen en verhalen van de schade op de schadeverzekering.
Wat doet een letselschade jurist
In Nederland is het mogelijk om kosteloos een letselschade advocaat of letselschade jurist in te schakelen na een scooterongeluk. De enige voorwaarden zijn:
- De tegenpartij is aansprakelijk voor uw letselschade
- De letselschade wordt verhaald zonder tussenkomst van de rechtbank
Het is verstandig om een letselschade specialist in de arm te nemen na een scooterongeluk. Een letselschade expert weet wat er moet gebeuren voor het verhalen van een maximale schadevergoeding:
- De letselschade jurist onderzoekt wie schuldig is bij een aanrijding
- Een letselschade specialist stelt de tegenpartij aansprakelijk
- Is er een discussie met de verzekeraar over de schuldvraag of de hoogte van uw letselschadevergoeding? Een letselschade expert voert de discussie voor u
- Er wordt een schadestaat opgesteld
- De letselschade wordt maximaal vergoed.
Gratis juridische hulp van een letselschade jurist
Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade jurist? Wij helpen u graag. Ons team van letselschade specialisten staan graag en altijd geheel kosteloos voor u klaar. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade na een scooterongeluk 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.
Onze voordelen
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
- Een Gratis intake gesprek met onze juristen
- In heel Nederland te werken, ook bij u in de buurt
- Een persoonlijke aanpak, bij ons bent u geen nummer
Wat klanten van ons vinden!
Ons team van échte letselschade specialisten
Ons team van fantastische specialisten helpen u graag verder met een deskundig advies, ondersteuning en begeleiding waar nodig. Mede dankzij het feit dat wij gezamenlijk dezelfde passie delen, wij gaan simpelweg niet naar ons werk, wij gaan mensen helpen. Dát is het verschil.
Je kunt ons vinden door het hele land
Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
- Adam Smithweg 4, Zwaag
- Robijnstraat 78, Alkmaar
- Donauweg 10, Amsterdam
- P.J. Oudweg 4, Almere
- Mr. B.M. Telderstraat 7, Arnhem
- Koningin Julianaplein 10, Den Haag
- Flight Forum 40, Eindhoven
- Capitool 10, Enschede
- Paterswoldseweg 806, Groningen
- Nieuwe Steen 44, Hoorn
- Albert Plesmanweg 37-43, Rotterdam
- Newtonlaan 115, Utrecht