Letselschade claimen op de vervoersovereenkomst
Er is u een ongeluk in het openbaar vervoer overkomen. U bent gevallen in de tram door een noodstop van de tramchauffeur of u bent gewond geraakt bij een busongeluk. Op grond van de vervoersovereenkomst is er dan als verkeersslachtoffer altijd recht op schadevergoeding. U leest er alles over op deze pagina.
Wacht niet! Verhaal gratis uw letselschade claim
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
Onze keurmerken
Letselschade verhalen op grond van de vervoersovereenkomst
In artikel 8:80 van het Burgerlijk Wetboek staat wat er onder personenvervoer wordt verstaan: “ De overeenkomst van personenvervoer is de overeenkomst, waarbij de ene partij (de vervoerder) zich tegenover de andere partij verbindt een of meer personen (reizigers) te vervoeren.” Ieder keer dat u een tram of bus instapt is er dus sprake van een vervoersovereenkomst.
In de wet staat ook dat de vervoerder op grond van de vervoersovereenkomst gehouden is de letselschade te vergoeden die door het letselschadeslachtoffer geleden wordt. De toedracht van het ongeluk maakt daarbij niet uit. Sterker nog, zelfs bij zwart rijden kan er onder omstandigheden aanspraak gemaakt worden op schadevergoeding.
De aansprakelijkheid van de vervoerder op grond van de vervoersovereenkomst betreft een risico aansprakelijkheid. Dit betekent dat er altijd recht op schadevergoeding is, schuld aan de kant van de tramchauffeur of buschauffeur is geen vereiste voor het verkrijgen van een letselschade vergoeding.
Lees de ervaring van anderen
Neem ook zoals anderen vandaag nog contact met ons op! Onze juristen geven uw gratis advies.
Hoe maak ik aanspraak op de vervoersovereenkomst?
Aanspraak maken op een letselschadevergoeding op grond van de vervoersovereenkomst geschiedt door het aansprakelijk stellen van de vervoersmaatschappij. U hoeft niet de bestuurder aansprakelijk te stellen. De trammaatschappij of busmaatschappij is op grond van artikel 6:170 van het Burgerlijk Wetboek namelijk aansprakelijk voor fouten gemaakt door haar personeel.
In de aansprakelijkheidsbrief schrijft u wat u is overkomen, bijvoorbeeld een tramongeluk doordat u in de tram bent gevallen. Of een busongeluk omdat de bus in botsing is gekomen met een ander motorvoertuig en u hierbij whiplash klachten hebt opgelopen.
De trammaatschappij of busmaatschappij zal uw aansprakelijkstelling beoordelen en al dan niet de aansprakelijkheid erkennen. Maar let wel, er is sprake van een risico aansprakelijkheid op grond van de vervoerswet. De vervoerder is op grond van deze vervoersovereenkomst in beginsel aansprakelijk voor uw letselschade.
Uiteraard kunt u het aansprakelijk stellen van de tegenpartij ook overlaten aan een letselschade jurist van ons letselschadebureau. Wij helpen u graag en regelen alles voor u, van het aansprakelijk stellen tot het regelen van de schade.
Schadevergoeding eisen op basis van de vervoersovereenkomst
Is de aansprakelijkheid door de vervoerder erkend? Dan kunt u een letselschade vergoeding claimen. Dit doet u door middel van het opstellen van een schadestaat. Letselschade berekenen is niet eenvoudig en het werk van een letselschade jurist. Schakelt u ons in, dan helpen wij u kosteloos. Op grond van de wet heeft een slachtoffer van een ongeluk namelijk recht op kosteloze rechtsbijstand bij letselschade.
Alle letselschade dient vergoed te worden, zowel de materiële schade als het smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u als gevolg van het ongeluk lijdt. Er is altijd recht op na een verkeersongeluk, dus ook als u in de tram of bus een ongeluk is overkomen.
Materiële schade omvat alle schade die op geld te waarderen is. U kunt hierbij denken aan diverse kosten die door een ongeluk gemaakt worden, zoals medische kosten en reiskosten. Maar een ongeluk kan ook dermate ernstig zijn dat er arbeidsongeschiktheid en dus inkomensschade ontstaat. Ook deze schade komt op grond van de vervoersovereenkomst voor een vergoeding in aanmerking.
Gratis juridische hulp van een letselschade jurist
Lijdt u schade door een ongeluk in het openbaar vervoer? Dan is er altijd recht op schadevergoeding op grond van de vervoersovereenkomst. Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij het verhalen van de letselschade.
Bel voor gratis juridische hulp na een ongeluk in het openbaar vervoer 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.
Onze voordelen
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
- Een Gratis intake gesprek met onze juristen
- In heel Nederland te werken, ook bij u in de buurt
- Een persoonlijke aanpak, bij ons bent u geen nummer
Wat klanten van ons vinden!
Ons team van échte letselschade specialisten
Ons team van fantastische specialisten helpen u graag verder met een deskundig advies, ondersteuning en begeleiding waar nodig. Mede dankzij het feit dat wij gezamenlijk dezelfde passie delen, wij gaan simpelweg niet naar ons werk, wij gaan mensen helpen. Dát is het verschil.
Je kunt ons vinden door het hele land
Real estate lawyers specialize handling mortgages
- Dick Ketlaan 2, Wognum
- Robijnstraat 78, Alkmaar
- Donauweg 10, Amsterdam
- P.J. Oudweg 4, Almere
- Mr. B.M. Telderstraat 7, Arnhem
- Koningin Julianaplein 10, Den Haag
- Flight Forum 40, Eindhoven
- Capitool 10, Enschede
- Paterswoldseweg 806, Groningen
- Nieuwe Steen 44, Hoorn
- Boompjes 40, Rotterdam
- Newtonlaan 115, Utrecht