Wat doet de letselschade raad?
Kort en krachtig
- De Letselschade Raad is een organisatie die onder andere richtlijnen heeft opgesteld voor het berekenen van een schadevergoeding
- Bekende richtlijnen zijn de letselschade raad richtlijn huishoudelijke hulp, zelfwerkzaamheid en kilometervergoeding
- Lijdt u letselschade door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Dan kunt u op basis van de richtlijnen van de letselschade raad kosteloos uw letselschade laten verhalen
De Letselschade Raad is een organisatie waarin diverse partijen die zich bezighouden met letselschade zich hebben verenigd. Het doel van de letselschade raad is het bevorderen van de kwaliteit en transparantie in de letselschade branche. Dit is belangrijk omdat er veel mis is in de letselschade branche. Zo zijn er veel belangenbehartigers zonder de benodigde kennis en opleiding.
De Letselschade Raad heeft ook diverse richtlijnen en gedragscodes ontwikkeld. Deze worden gebruikt door letselschade juristen en letselschadebureaus bij het berekenen van letselschade. Op deze pagina bespreken wij de bekendste richtlijnen op het gebied van letselschade van de letselschade raad.
Inhoud
Wacht niet! Verhaal gratis uw letselschade claim
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
Onze keurmerken
Richtlijnen van de letselschade raad
Er zijn diverse richtlijnen van de letselschade raad. Deze worden periodiek bijgesteld op basis van de inflatie of kostenstijgingen. De belangrijkste richtlijnen zijn de:
- Letselschade raad richtlijn huishoudelijke hulp
- Richtlijn zelfwerkzaamheid
- Kilometervergoeding
- Daggeldvergoeding ziekenhuis
Bent u gewond geraakt en wilt u deskundig en kosteloos advies?
Lees de ervaring van anderen
Neem ook zoals anderen vandaag nog contact met ons op! Onze juristen geven uw gratis advies.
Letselschade berekenen met de letselschade raad richtlijnen
Als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval is er vaak sprake van letsel. Hierdoor kunt u niet werken, maakt u medische kosten en is het niet mogelijk uw huishoudelijke taken (volledig) te verrichten. De schade die u hierdoor lijdt maakt onderdeel uit van uw letselschadevergoeding.
In het geval van schade op het gebied van huishoudelijke taken, kunt u kiezen voor het inschakelen van een professionele schoonmaakster. De kosten van deze persoon komen, voor zover redelijk, voor een vergoeding in aanmerking. Vaak kiezen mensen er echter voor om familie of vrienden in te schakelen. Bijvoorbeeld als binnen het gezin de huishoudelijke taken van het letselschadeslachtoffer worden opgenomen. Dit wordt mantelzorg genoemd.
Ondanks dat familie en vrienden graag helpen, hoeft deze hulp niet gratis te zijn. Immers slokt het de vrije tijd van de mantelzorger op. Daarom heeft de letselschade raad de richtlijn huishoudelijke hulp ontwikkeld. Op basis van deze letselschade richtlijn kan de letselschadevergoeding voor mantelzorg berekend worden.
De meest recente vergoedingen voor huishoudelijke hulp vindt u hier!
De richtlijn zelfwerkzaamheid
Een gebroken been, whiplash klachten of polsletsel. U kunt door een ongeluk dermate letsel oplopen, dat u het onderhoud van uw huis of tuin niet meer kunt doen. Er ontstaat dan schade omdat u iemand anders in moet schakelen voor het onderhoud.
Schakelt u een tuinman in of een klusjesman, dan maakt u kosten die vergoed dienen te worden door de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering. Vaak echter schakelt u een bekende in, dit kan een familielid zijn of een handige buurman die aanbiedt de tuin winterklaar te maken. U maakt hiervoor geen kosten, maar betekent dit dan ook dat er geen sprake is van letselschade?
De letselschade raad heeft een richtlijn opgesteld op basis waarvan er recht is op een vergoeding van onderhoud van het huis en de tuin. Het maakt daarbij niet uit wie het onderhoud verricht, ook als de buurman of een familielid u bij het onderhoud helpt.
Voor de meest recente vergoedingen op basis van de letselschade raad richtlijn zelfwerkzaamheid klikt u hier.
Over richtlijnen van de letselschade raad
Er zijn nog veel meer richtlijnen van de letselschade raad:
- Richtlijn kilometervergoeding
- Richtlijn studievertraging
- Ziekenhuisdaggeldvergoeding
Op grond van de richtlijn kilometervergoeding ontvangt u een vergoeding voor de kilometers die u rijdt voor medische behandelingen of een gesprek met de arbo arts. In 2024 bedraagt deze vergoeding € 0,33 per gereden kilometer.
Bent u in het ziekenhuis opgenomen na een aanrijding of een arbeidsongeval? Dan ontvangt u op grond van de letselschade richtlijn ziekenhuisdaggeldvergoeding een vast bedrag per dat dat u in het ziekenhuis ligt. In 2024 bedraagt deze vergoeding € 35,00 per nacht.
Studenten en scholieren kunnen een studievertraging oplopen als gevolg van een ongeluk. In dat geval komt deze persoon later op de arbeidsmarkt dan verwacht. Er ontstaan dan schade en deze komt voor vergoeding in aanmerking. De hoogte van deze schade wordt periodiek berekend door de letselschade raad en u vindt dit schadebedrag in de richtlijn studievertraging.
Letselschade berekenen met de richtlijnen van de letselschade raad
Een groot aantal letselschade bedragen kunnen dus berekend worden op grond van de diverse richtlijnen van de letselschade raad. U kunt zelf letselschade berekenen, maar u kunt dit ook laten doen door een letselschade specialist van ons letselschadebureau. U weet dan zeker dat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.
Gratis juridische hulp van een letselschade jurist
Lijdt u letselschade als gevolg van een verkeersongeluk, hondenbeet of ongeluk op het werk? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd kosteloos bij het berekenen van uw letselschade en het verhalen hiervan. Bel nu gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.
Onze voordelen
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
- Een Gratis intake gesprek met onze juristen
- In heel Nederland te werken, ook bij u in de buurt
- Een persoonlijke aanpak, bij ons bent u geen nummer
Wat klanten van ons vinden!
Ons team van échte letselschade specialisten
Ons team van fantastische specialisten helpen u graag verder met een deskundig advies, ondersteuning en begeleiding waar nodig. Mede dankzij het feit dat wij gezamenlijk dezelfde passie delen, wij gaan simpelweg niet naar ons werk, wij gaan mensen helpen. Dát is het verschil.
Je kunt ons vinden door het hele land
Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
- Adam Smithweg 4, Zwaag
- Robijnstraat 78, Alkmaar
- Donauweg 10, Amsterdam
- P.J. Oudweg 4, Almere
- Mr. B.M. Telderstraat 7, Arnhem
- Koningin Julianaplein 10, Den Haag
- Flight Forum 40, Eindhoven
- Capitool 10, Enschede
- Paterswoldseweg 806, Groningen
- Nieuwe Steen 44, Hoorn
- Albert Plesmanweg 37-43, Rotterdam
- Newtonlaan 115, Utrecht