Wij helpen u graag verder

Wat te doen bij een aanrijding?

Een aanrijding is een hele nare ervaring, zeker als u verwondingen en klachten aan een verkeersongeval over houdt. U krijgt dan te maken met allerlei gevolgen op zowel persoonlijk als financieel vlak.  Daarnaast roept een aanrijding allerlei vragen op. Wellicht de belangrijkste vraag is: wat te doen bij een aanrijding?

Wij helpen u graag na een aanrijding en zetten hieronder op een rijtje wat te doen bij een aanrijding. Dit hoeft u overigens niet alleen te doen, wij zijn er om u te helpen.

Wacht u in ieder geval niet te lang met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe beter het is. Direct na een aanrijding weten bijvoorbeeld getuigen nog precies wat er gebeurd is.

Wacht niet! Verhaal gratis uw letselschade claim

Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.




    Onze keurmerken

    Wij helpen u graag verder

    Wat te doen bij een aanrijding: het letselschade proces

    1. Zorg ervoor dat u in veiligheid komt

    Het is een open deur, maar uw veiligheid staat uiteraard voorop na een aanrijding. Zo is het belangrijk dat u niet in de auto blijft zitten. Iemand kan een stilstaande auto over het hoofd zien en uw auto van achteren aanrijden. Is het ongeluk op de snelweg gebeurd en staat u op de vluchtstrook? Ga dan altijd achter de vangrail staan zodat u niet aangereden kunt worden.

     

    Het is normaal dat emoties oplopen na een aanrijding, ga alleen niet naar de tegenpartij toe, ook al is deze fout of heeft deze zelfs gevaarlijk gereden. Het verkeer rijdt gewoon door en de kans dat u als voetganger aangereden wordt is dan groot. Blijf te allen tijde rustig en vermijd een confrontatie. Is de tegenpartij agressief naar u toe? Bel dan de politie.

     

    1. Vul het schadeformulier in

    Bent u gewond geraakt of heeft u whiplash klachten aan de aanrijding? U dient te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het verkeersongeluk. Zorg er daarom voor dat het schadeformulier wordt ingevuld.

     

    Het is verstandig om het schadeformulier ter plaatse in te vullen. U en de tegenpartij weten dan nog precies wat er gebeurd is. Uiteraard moet het wel veilig kunnen. Het nadeel van later invullen van een schadeformulier is dat er achteraf discussie kan ontstaan over wie schuldig is.

     

    Wist u dan een door u en de tegenpartij ondertekend schadeformulier een goed bewijsmiddel is? Daarom is het zo belangrijk om het schadeformulier in te vullen en te ondertekenen.

     

    1. Verzamel bewijs over de toedracht

    Het schade aanrijdingsformulier is een van de belangrijkste bewijsmiddelen. Maar het kan zijn dat de tegenpartij schuld ontkent en zelf u aansprakelijk wilt stellen. Daarom is het belangrijk om bewijs te verzamelen waaruit de schuld van de tegenpartij blijkt

     

    Getuigen kunnen precies aangeven hoe de aanrijding is ontstaan. Ze kunnen verklaren wie schuldig is bij een kop-staartbotsing of wie er geen voorrang verleende. Onderzoek daarom altijd of er getuigen van het ongeval zijn. Een getuigenverklaring is na een aanrijding heel waardevol.

     

    Maar wat nu te doen bij een aanrijding als er geen getuigen zijn? Hierbij een aantal tips:

    • Maak zoveel mogelijk foto’s van de ongevalssituatie, zoals de plaats van een deuk of van de rijrichting van de voertuigen. Uit de foto’s blijkt vaak de toedracht van een aanrijding en zo kunt u de schuld van de tegenpartij bewijzen.
    • Kijk of er camera’s zijn die het ongeluk geregistreerd hebben. Er zijn steeds meer mensen met een ringbel met camera erin dus dit kan u helpen om de toedracht van de aanrijding te bewijzen.
    • Bel de politie bij discussie over de toedracht of als er geen getuigen zijn. De politie kan ter plaatse een onderzoek instellen en getuigen zoeken. Ook maakt de politie een proces verbaal op waaruit de toedracht en de schuld blijken.
    • Bezoek uw huisarts of ga langs de SEH. Doet u dit direct na de aanrijding, dan bewijst u welke klachten en beperkingen u aan een ongeluk over heeft gehouden. Is er bijvoorbeeld last van whiplash klachten, dan duidt dit er op dat u van achteren aangereden bent.

    Lees de ervaring van anderen

    Neem ook zoals anderen vandaag nog contact met ons op! Onze juristen geven uw gratis advies.

    Maurits
    “Wiegersma heeft uitstekend geholpen met een zaak, ik voelde me enorm gesterkt door de juridische kennis, een professionele aanpak en zeer persoonlijke benadering. Absolute aanbeveling wat mij betreft.”
    Frank
    “Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !”
    Elly
    “Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
    Silvana
    ''Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.''

    Wat te doen bij doorrijden na een aanrijding?

    In de meeste gevallen stoppen bestuurders na een aanrijding. Informatie wordt uitgewisseld en een schadeformulier ingevuld. Maar houdt u er rekening mee dat niet iedereen van plan is na een aanrijding te stoppen. Dagelijks rijden er maar liefst 200 mensen door na een aanrijding. Wat nu te doen bij een aanrijding waarbij de tegenpartij doorrijdt.

    Een ding moet u in ieder geval nooit doen, achter de doorrijder aanrijden. U kunt wel proberen om het kenteken te noteren zodat de tegenpartij alsnog achterhaald kan worden. Lukt dit niet? Breng uw auto, scooter of fiets in veiligheid en bel direct de politie.

    De politie kan ter plaatse een onderzoek instellen naar de bestuurder die doorgereden is, bijvoorbeeld door camerabeelden op te vragen. Daarnaast kunnen getuigen gehoord worden er stellen de politieagenten een proces verbaal op. Hiermee kunt u dan vervolgens naar het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze betalen namelijk schadevergoeding bij doorrijden na een ongeval.

    Schadevergoeding eisen na een aanrijding

    Helaas blijft het bij een aanrijding vaak niet bij schade aan een voertuig. Er ontstaan meestal allerlei klachten en verwondingen. Veel voorkomend letsel als gevolg van een aanrijding bestaat uit:

    • Whiplash letsel door een kettingbotsing
    • Een gebroken knie of hersenletsel na een fietsongeluk
    • Mentale klachten, zoals verkeersangst of psychische klachten

    Als gevolg van het opgelopen letsel ontstaat er schade. Want u kunt wellicht niet werken door de aanrijding of u heeft hulp nodig in uw huishouden of bij het onderhoud van uw woning. Denk daarnaast aan de medische kosten die u maakt omdat u medische behandelingen moet ondergaan na een auto ongeluk, scooter ongeluk of omdat u als fietser aangereden bent.

    Om uw schade te kunnen verhalen, moet u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat belangrijke informatie over uw schadeclaim. Met een aansprakelijkstelling laat u de tegenpartij en diens schadeverzekering weten dat u een ongeluk is overkomen en welke letselschade u hieraan over heeft gehouden. Daarnaast eist u schadevergoeding en stuit u de verjaring van de letselschade claim.

    Wat te doen bij een aanrijding: juridische hulp inschakelen

    Wilt u weten wat te doen na een aanrijding en wilt u schadevergoeding eisen? Neem contact met ons letselschade bureau op. Wij onderzoeken de aansprakelijkheid, stellen de tegenpartij aansprakelijk en berekenen uw letselschade om deze te verhalen op de tegenpartij. In de meeste gevallen kunnen wij dit alles gratis voor u doen.

    Bel met onze letselschade specialisten (0800 278 4626) of vul ons contactformulier of de letselschade test in en wij nemen contact met u op.

    Onze voordelen

    Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.

    Wat klanten van ons vinden!

    Maurits
    “Advocatenkantoor Brugman heeft uitstekend geholpen met een zaak, ik voelde me enorm gesterkt door de juridische kennis, een professionele aanpak en zeer persoonlijke benadering. Absolute aanbeveling wat mij betreft.”
    Frank
    “Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !”
    Elly
    “Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
    Silvana
    ''Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.''

    Ons team van échte letselschade specialisten

    Ons team van fantastische specialisten helpen u graag verder met een deskundig advies, ondersteuning en begeleiding waar nodig. Mede dankzij het feit dat wij gezamenlijk dezelfde passie delen, wij gaan simpelweg niet naar ons werk, wij gaan mensen helpen. Dát is het verschil.

    Locaties

    Je kunt ons vinden door het hele land

    Family lawyers specialize in domestic legal proceedings.
    Real estate lawyers specialize handling mortgages