Wat te doen bij een hersenschudding?
Kort en krachtig
- Een hersenschudding is een vorm van hersenletsel dat veel voorkomt als gevolg van een trauma, bijvoorbeeld omdat u het hoofd stoot tijdens een verkeersongeluk of bij een val met het hoofd op de grond bij een bedrijfsongeval.
- Het is de vraag hoe je weet of je een hersenschudding hebt. Symptomen van een hersenschudding zijn onder andere hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen en het niet kunnen tegen prikkels, zoals muziek en fel licht.
- Is een ander aansprakelijk voor het ongeluk waaraan u hersenletsel heeft overgehouden? Dan kunt u een letselschadevergoeding eisen. Een letselschade jurist kan u hierbij helpen.
Een hersenschudding is het gevolg van een trauma, een ongeval. Met name een verkeersongeluk of bedrijfsongeval heeft een hersenschudding tot gevolg. Bijvoorbeeld als een verkeersslachtoffer met het hoofd op de grond valt. Of bij een bouwongeluk omdat er iets op uw hoofd valt.
Hersenletsel kan worden onderverdeeld in licht traumatisch hersenletsel en zwaar traumatisch hersenletsel. Een hersenschudding valt onder licht traumatisch hersenletsel. Dit zegt echter niet alles, u kunt lang klachten en beperkingen aan een hersenschudding overhouden.
Inhoud
Wacht niet! Verhaal gratis uw letselschade claim
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
Onze keurmerken
Hoe weet je of je een hersenschudding hebt?
Een hersenschudding kan tot klachten en beperkingen leiden. Maar hoe weet je of je een hersenschudding hebt? Met andere woorden, wat zijn de symptomen van een hersenschudding?
Er zijn diverse symptomen van een hersenletsel. De belangrijkste zijn:
- Hoofdpijn
- Duizeligheid
- Vermoeidheid
- Concentratieproblemen
- Vergeetachtigheid
- U heeft langer nodig om zaken uit te leggen en kunt niet op woorden komen
- Licht en geluid komt erg hard binnen, u kunt slecht tegen prikkels van buiten af.
Er zijn nog meer hersenletsel symptomen. Herkent u zich in een of meerdere klachten? Dan is de kans groot dat u een hersenschudding heeft. Ga in dit geval altijd naar een arts voor verdere behandeling.
Bent u gewond geraakt en wilt u deskundig en kosteloos advies?
Lees de ervaring van anderen
Neem ook zoals anderen vandaag nog contact met ons op! Onze juristen geven uw gratis advies.
Hoe lang duurt een hersenschudding?
Indien u een hersenschudding aan een auto ongeluk of arbeidsongeval over heeft gehouden, dan wilt u hier uiteraard zo snel mogelijk weer van af. Maar hoe lang duurt een hersenschudding?
De duur van een hersenschudding is wisselend en hangt met name af van de klap die u op het hoofd gekregen heeft. In veel gevallen geeft een hersenschudding enkele dagen tot enkele weken klachten. Er zijn echter ook voorbeelden van een hersenschudding die maanden duurt. Helaas kan er ook sprake zijn van chronische klachten door een hersenschudding. De beperkingen gaan dan niet meer (volledig) over.
Van belang bij een hersenschudding is om zo snel mogelijk onder behandeling te komen van een arts. In het geval van hersenletsel wordt vaak een neuroloog ingeschakeld. U kunt hiervoor een doorverwijzing krijgen door de huisarts.
Klachten en beperkingen door een hersenschudding
Hiervoor zagen wij welke klachten er allemaal bij een hersenschudding voorkomen. Deze symptomen van een hersenletsel kunnen tot beperkingen leiden, met name op het gebied van werk en studie, maar ook thuis, in het huishouden bijvoorbeeld.
Ervaart u beperkingen door het hersenletsel, dan lijdt dit tot schade. Bijvoorbeeld inkomensschade omdat u het werk niet meer (volledig) kunt uitvoeren. Maar ook medische kosten komen voor, evenals kosten thuis, zoals voor hulp in het huishouden. Schade als gevolg van hersenletsel wordt letselschade genoemd.
Schadevergoeding eisen bij letselschade
Is bij u de hersenschudding het gevolg van een fout van een ander, bijvoorbeeld omdat u van achteren aangereden bent of door een fout van een collega? Dan is er recht op een schadevergoeding.
Letselschade bestaat uit materiële schade en een smartengeldvergoeding. Beide schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking. Materieel zijn de letselschade bedragen die op geld waardeerbaar zijn. Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan door een ongeluk.
Juridische hulp bij letselschade eisen
Letselschade eisen na een ongeluk is niet eenvoudig. In de wet is echter geregeld dat indien een ander aansprakelijk is voor uw letselschade, er recht op gratis juridische bijstand bestaat van een letselschade specialist. Ons letselschadebureau kan u dan ook kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding of arbeidsongeval.
Onze voordelen
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
- Een Gratis intake gesprek met onze juristen
- In heel Nederland te werken, ook bij u in de buurt
- Een persoonlijke aanpak, bij ons bent u geen nummer
Wat klanten van ons vinden!
Ons team van échte letselschade specialisten
Ons team van fantastische specialisten helpen u graag verder met een deskundig advies, ondersteuning en begeleiding waar nodig. Mede dankzij het feit dat wij gezamenlijk dezelfde passie delen, wij gaan simpelweg niet naar ons werk, wij gaan mensen helpen. Dát is het verschil.
Je kunt ons vinden door het hele land
Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
- Adam Smithweg 4, Zwaag
- Robijnstraat 78, Alkmaar
- Donauweg 10, Amsterdam
- P.J. Oudweg 4, Almere
- Mr. B.M. Telderstraat 7, Arnhem
- Koningin Julianaplein 10, Den Haag
- Flight Forum 40, Eindhoven
- Capitool 10, Enschede
- Paterswoldseweg 806, Groningen
- Nieuwe Steen 44, Hoorn
- Albert Plesmanweg 37-43, Rotterdam
- Newtonlaan 115, Utrecht