Wat te doen na een ongeval met letsel?
Kort en krachtig
- Het gevolg van een ongeval met letsel is vaak schade en deze kan voor vergoeding in aanmerking komen als een ander aansprakelijk is voor het ongeluk
- Lijdt u schade door een ongeluk, dan is een aantal zaken van belang, zoals het hebben van getuigen van het ongeval met letsel en het bewaren van bewijsmiddelen zoals bonnen van schade
- Letsel kan onderverdeeld worden in licht letsel, middelzwaar letsel en zwaar lichamelijk letsel
- Een schadevergoeding bestaat uit materiële schade en uit een smartengeldvergoeding.
Een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet, u kunt aan een ongeval met letsel schade overhouden. Deze schade wordt letselschade genoemd.
Letsel kan allerlei consequenties voor u hebben, pijnklachten, psychische klachten of zelfs arbeidsongeschiktheid. Is het letsel toegebracht door een fout van een ander, dan is deze persoon aansprakelijk voor uw letselschade. Er is dan recht op een letselschade vergoeding.
Inhoud
Wacht niet! Verhaal gratis uw letselschade claim
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
Onze keurmerken
Een ongeval met letsel, wat is belangrijk?
Bent u verkeersslachtoffer of slachtoffer van een hondenbeet of bedrijfsongeval? Dan is een aantal zaken belangrijk om te doen:
- Vul bij een aanrijding een schadeformulier in
- Maak foto’s van de ongevalssituatie en van uw letsel
- Zoek getuigen van het ongeluk
- Bij een ongeval met letsel is het van groot belang om altijd naar een arts te gaan
- Bewaar bonnen en facturen van schade en kosten die u door het ongeval met letsel maakt
- Wacht niet te lang met het inschakelen van een letselschade jurist.
Vult u een schadeformulier in na een ongeval met letsel en ondertekenen beide partijen het aanrijdingsformulier, dan staat de toedracht van het auto ongeluk of fietsongeluk vast. U heeft dan voldaan aan de bewijslast die op u als slachtoffer van een ongeval met letsel rust.
Soms kan er discussie ontstaan over de schuldvraag. Heeft de werkgever haar zorgplicht geschonden? Welke hond heeft u gebeten en wie is schuldig aan de aanrijding? Als bij een ongeval met letsel discussie ontstaat over wie aansprakelijk is, dan kan een getuige uitkomt bieden.
Bent u gewond geraakt en wilt u deskundig en kosteloos advies?
Lees de ervaring van anderen
Neem ook zoals anderen vandaag nog contact met ons op! Onze juristen geven uw gratis advies.
Rechtsbijstand bij een ongeval met letsel
In Nederland wordt u als slachtoffer van een ongeval met letsel goed beschermd door de wet. Zo is in het Burgerlijk Wetboek opgenomen dat u kosteloos een letselschade jurist in kunt schakelen voor het verhalen van uw letselschade. Een letselschade specialist van ons letselschadebureau kan u dus kosteloos helpen bij het verhalen van letselschade na een ongeluk.
Licht letsel, middelzwaar letsel en zwaar lichamelijk letsel
Letsel na een ongeval wordt onderverdeeld in licht letsel, middelzwaar letsel en zwaar lichamelijk letsel. Voorbeelden van licht letsel zijn:
- Schaafwonden
- Kneuzingen
- Kortdurende nekklachten
- Verzwikkingen
Bij middelzwaar letsel na een ongeval kan gedacht worden aan:
- Een ongecompliceerde breuk die met gips kan genezen
- Whiplashklachten die tot een jaar aanhouden
- Hersenschudding zonder blijvende klachten
- Crush letsel zonder blijvend letsel
In het geval van zwaar letsel gaat het om gecompliceerde breuken, niet aangeboren hersenletsel, een chronische whiplash, crush letsel met blijvend letsel tot gevolg en een dwarslaesie.
Letselschade claimen na een ongeval
Resulteert letsel na een ongeval tot schade, dan is er recht op een schadevergoeding als een ander aansprakelijk is. Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen en de hoogte van een schadevergoeding is afhankelijk van vele factoren. Daarbij kan gedacht worden aan de ernst van het letsel, de duur van de klachten en beperkingen en de gevolgen van een ongeval met letsel.
Een schadevergoeding bestaat uit materiële schade en een smartengeldvergoeding. Bekende schadeposten van materiële aard zijn met name arbeidsongeschiktheid, medische kosten, kosten gemaakt in het ziekenhuis en kosten voor hulp in het huishouden.
Ongeval met letsel: smartengeld
Zowel bij licht, middelzwaar als zwaar letsel is er recht op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan door een ongeval met letsel. Pijnklachten, verdriet en psychische klachten worden vergoed door het smartengeld. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van een smartengeldvergoeding bij een ongeval met letsel.
Vrouw | smartengeldvergoeding van € 7.500,00
Een vrouw raakt gewond bij een aanrijding. Er is sprake van een beschadiging van de halswervelkolom en zij loopt een hersenschudding op. Er is sprake van licht letsel. Door het letsel is zij beperkt in het verrichten van bovenhandse activiteiten en repeterende bewegingen in het hoofd-/halsgebied. Het tillen van zware voorwerpen is niet mogelijk en er zijn beperkingen op het gebied van tuinieren.
Jongen | 15 jaar | smartengeldvergoeding ter hoogte van € 40.000,00
Bij het oversteken van een autoweg op zijn fiets is een scholier door een auto geschept. Door het ongeval is hersenletsel, een miltruptuur, een sleutelbeenbreuk, een gebroken linker scheenbeen en mogelijk een longkneuzing en een hartkneuzing ontstaan. De jongen raakt op jonge leeftijd volledig arbeidsongeschikt door het fietsongeluk.
Kosteloos letselschade verhalen na een ongeluk
Heeft u letsel aan een ongeval overgehouden en wilt u juridische hulp van een letselschade jurist? Bel dan met ons letselschade kantoor of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en u maakt voor onze rechtsbijstand nooit kosten. Ons honorarium verhalen wij op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering.
Onze voordelen
Onze ervaren letselschade juristen staan klaar om u verder te helpen. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Wacht niet en bel naar 0800 27 84 626.
- Een Gratis intake gesprek met onze juristen
- In heel Nederland te werken, ook bij u in de buurt
- Een persoonlijke aanpak, bij ons bent u geen nummer
Wat klanten van ons vinden!
Ons team van échte letselschade specialisten
Ons team van fantastische specialisten helpen u graag verder met een deskundig advies, ondersteuning en begeleiding waar nodig. Mede dankzij het feit dat wij gezamenlijk dezelfde passie delen, wij gaan simpelweg niet naar ons werk, wij gaan mensen helpen. Dát is het verschil.
Je kunt ons vinden door het hele land
Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.
- Adam Smithweg 4, Zwaag
- Robijnstraat 78, Alkmaar
- Donauweg 10, Amsterdam
- P.J. Oudweg 4, Almere
- Mr. B.M. Telderstraat 7, Arnhem
- Koningin Julianaplein 10, Den Haag
- Flight Forum 40, Eindhoven
- Capitool 10, Enschede
- Paterswoldseweg 806, Groningen
- Nieuwe Steen 44, Hoorn
- Albert Plesmanweg 37-43, Rotterdam
- Newtonlaan 115, Utrecht